Generationsskifte i Savotech - Hon blir ny VD

Savotech ska öka sitt fokus på hållbarhet och utveckla sin marknadsposition. Som ett led i satsningen utses nu Stephanie Savolainen till vd på Savotech. Hon efterträder sin far, Juha Savolainen, som fortsatt kommer att arbeta med produktutveckling och försäljning i bolaget.Stephanie har senast arbetat med marknad och teknisk försäljning men har tidigare erfarenheter av både inköp, order och logistik inom bolaget.

– Det ska bli spännande att leda Savotech i nästa fas. Vi är kända för vår kompetens och våra kvalitativa produkter inom trä, förpackning och industri vilket har gett oss ett gott renommé på marknaden, säger Stephanie Savolainen.

Stephanie är engagerad i flera hållbarhetsprojekt för Savotech. Ett av dessa är lanseringen av biobaserade lim på svenska marknaden samt ett retursystem av fat för återfyllning av lim.

– Savotech är en föregångare inom lim till industrin i Norden. Vi försökte lansera biobaserade lim redan för 10 år sedan men vi var lite för tidiga. Idag är det precis vad marknaden efterfrågar och där har vi ett försprång.

Stephanie blir ny vd från och med 1 januari 2024.